dijous, 6 de juny del 2019

QUI SOM?
Persones amb trastorn, familiars, persones cuidadores, amigues i persones sensibles en  relació al patiment psíquic, la salut mental i als conflictes psicosocials i afectius, que sentim la necessitat de donar una empenta plena d’energia a l’Associació  Sociocultural, Sanitària i Lúdica  “REEIXIR” amb el Logotip de Noves Ales.
Domicili Social  Centre Cívic  Banyoles.
Carrer Barcelona 54   17 820 Banyoles                                                               
CIF G17495144
 
PER QUÈ  HO FEM?
- Per disposar d’una plataforma legal i promoure, apropar i crear recursos per les persones afectades, perquè es vagi dissolent l’estigma, l’aïllament, la dependència, la indigència i/o la marginació.
- Per donar resposta i suport a les persones atrapades en els conflictes derivats dels trastorns psicosocials.
- Per aconseguir que siguin els mateixos interessats els qui prenguin consciència i adquireixin habilitats per poder recuperar l’autoestima, la seguretat i la confiança personal i desfer-se de les dependències i sobreproteccions.

QUÈ VOLEM ?
- Coordinar-nos i treballar amb l’administració pública i totes les entitats sensibles per anar adquirint consciència que la salut mental és un tema de tots i que cada vegada hi ha més persones afectades.
Creiem que és evident que són les famílies i en especial les mares les que tenen cura de les persones afectades, suportant una gran càrrega econòmica, física i emocional lque acaba repercutint negativament en la seva salut i qualitat de vida, provocant malalties, estrès, impotència i esgotament.

- Volem que, tal com existeix a la majoria de comarques, es creï un SERVEI DE REHABILITACIÓ COMUNITÀRIA per atendre les persones diagnosticades de trastorn mental al Pla de l'Estany.

- Volem crear un ESPAI COMUNITARI en la línia del model europeu de Llars Protegides, amb l’objectiu d’oferir els serveis que necessiten les persones amb trastorn mental, en un ambient afectuós, familiar, obert i alhora protegit, amb suport 24 hores i en un entorn natural.
Volem crear un servei residencial bàsic de cura, amb activitats terapèutiques, lúdiques, socials i laborals,  tot allò necessari per tal de millorar la seva qualitat de vida, el seu benestar i la seva rehabilitació integral.
I també per donar a les famílies una mica més de  tranquil·litat i esperança en un futur digne per les persones estimades que pateixen un trastorn de conducta que fa molt sovint impossible una convivència harmoniosa i feliç.

COM HO FAREM?
-   Organitzant una campanya de socis.
-   Buscant col·laboració i suport econòmic d’entitats privades i públiques per a portar a terme els nostres objectius.
-   Col·laborant i donant aixopluc als grups d’ajuda mútua (GAM’s).
-   Creant contactes i fent xarxa amb els serveis de Benestar social Comarcal, Ajuntament de Banyoles, IAS, ICS, Treballadores i Educadores Socials,  Centre de Recursos d’Ensenyament, EAPS, AMPES, Mossos, Policia Local, Col·legis Oficials de Psicòlegs, UDG, etc.
-   Organitzant conferències, tallers i tertúlies.
-   Federant-nos a Salut Mental Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada