Gaudim de la bellesa de les flors.
La nyàmera, pataca (de pala, de canya o petorrera), patatxo, patata de canya o batata de la Noguera, topinàmbur o heliant (Helianthus tuberosus) és una planta conreada pel seu tubercle que pertany al mateix gènere que el gira-sol (Helianthus), també dit patofes al nord de la Segarra.
Aprofitament del tubercle
Pot ocupar el lloc de les patates en truites, guisats i sopes, i també combina perfectament amb llegums, col kale, api i nap.
Rostida amb altres verdures de temporada, com xirivies o cols de Brussel·les, es converteix en una extraordinària guarnició per a carn i peix, que pots marinar amb salsa de soja, mirirn, xarop d’arròs, suc de llimona i oli de sèsam cru.
La nyàmera bullida té múltiples possibilitats: es pot afegir a un hummus o fer-ne un paté vegetal barrejada amb tofu fumat, miso i polpa d’all rostit.
nyàmera |
Cresta de gall, amb visitant polinitzador. |
Fotos de finals de setembre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada