diumenge, 9 d’octubre del 2022

FLORS

Gaudim de la bellesa de les flors.

La nyàmera, pataca (de palade canya o petorrera), patatxopatata de canya o batata de la Nogueratopinàmbur o heliant (Helianthus tuberosus) és una planta conreada pel seu tubercle que pertany al mateix gènere que el gira-sol (Helianthus), també dit patofes al nord de la Segarra.

Aprofitament del tubercle

Pot ocupar el lloc de les patates en truites, guisats i sopes, i també combina perfectament amb llegums, col kale, api i nap.
Rostida amb altres verdures de temporada, com xirivies o cols de Brussel·les, es converteix en una extraordinària guarnició per a carn i peix, que pots marinar amb salsa de soja, mirirn, xarop d’arròs, suc de llimona i oli de sèsam cru.
La nyàmera bullida té múltiples possibilitats: es pot afegir a un hummus o fer-ne un paté vegetal barrejada amb tofu fumat, miso i polpa d’all rostit.
nyàmera



Cresta de gall, amb visitant polinitzador.
                                            




Fotos de finals de setembre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada